Existența este eternă

Apr 23, 2024

Dacă acum ești, este imposibil să nu mai fii. Existența este eternă. Fără început și fără sfârșit. A nu mai exista este ceva ce mintea își imaginează, dar nu are legătură cu Realul.

Acest lucru este valabil și dacă cineva se consideră trupul fizic. Trupul fizic este alcătui din atomi. Legea conservării masei substanțelor afirmă că materia nu poate fi creată sau distrusă. Atomii, așadar, nu pot să dispară.

Existența drept eternitate, fără început și fără sfârșit, este un fapt recunoscut pe toate dimensiunile. Nici gândurile nu sunt create sau distruse. Nici Spiritul nu este creat sau distrus. Dacă acum ești, este imposibil să nu mai fii.

Posibile sunt mutarea punctului de identificare dinspre ego spre Sine prin „practică” spirituală sau experimentarea asocierii cu diverse și multiple forme. A nu mai exista, dacă acum exiști, este pur și simplu imposibil.

Viața, care este sinonimă cu Existența, nu poate fi distrusă ci doar își schimbă forma. Non-existența nu este o posibilitate drept opus pentru Existență. Dacă non-existența ar fi posibilă, asta ar genera o dualitate. Dualitatea este o iluzie.

Cu recunoștință,

Cosmin-Constantin Cîmpanu

Dacă materialele postate și informațiile primite te ajută, susține-mă prin plata unui abonament lunar:

MĂ ÎNSCRIU!

Abonează-te ca să păstrăm legătura și pe e-mail 📧

Datele tale sunt în siguranță. Nu îți voi trimite niciodată SPAM și te poți dezabona oricând.