Dependența

May 07, 2024

Dependența este emoție reprimată. Imaginează-ți o oală sub presiune care stă să explodeze. Soluția este să oprești focul și să eliberezi presiunea prin supapa special destinată acestui scop.

Să presupunem că nu știi că soluția este să oprești focul și să eliberezi presiunea din oală pentru a putea deschide în siguranță capacul. Din panică poți lua decizii greșite.

În cazul acestei situații ipotetice, o soluție greșită ar fi să încerci să rezolvi lucrurile punând mâna direct pe oală. Te vei frige.

O altă aparentă soluție, ar fi să acoperi oala cu ceva pentru ca atunci când explodează să poți limita catastrofa.

Ai putea pur și simplu să ieși din bucătărie, să te așezi în fața televizorului și să afirmi: „Nu am absolut nicio problemă în bucătărie. Hai să văd ce mai este la televizor”.

Emoțiile de care ai fugit de-a lungul timpului sunt o acumulare de presiune. Dependența este o aparentă și falsă soluție. Orice dependență „te ajută” ca, pe moment, să ignori cu succes presiunea emoțională acumulată.

Evident este faptul că orice dependență nu este deloc o soluție, ci doar o amăgire.

Din fericire, ingineria interioară atunci când vine vorba de emoțional este rezolvată. Soluția implică statul cu emoția, conștientizarea acesteia, renunțarea la a vrea să facem ceva diferit cu emoția și observarea emoției spre evaporare și fluidizare.

Când presiunea emoțională este eliberată, dependența se rezolvă de la Sine.

Cu recunoștință,

Cosmin-Constantin Cîmpanu

Dacă materialele postate și informațiile primite te ajută, susține-mă prin plata unui abonament lunar:

MĂ ÎNSCRIU!

Abonează-te ca să păstrăm legătura și pe e-mail 📧

Datele tale sunt în siguranță. Nu îți voi trimite niciodată SPAM și te poți dezabona oricând.