A lua lucrurile personal

Jul 04, 2024

A lua lucrurile personal este o eroare. Când nu mai iei lucrurile personal mintea este mai liniștită, iar progresul spiritual intervine mai ușor. Orice practică spirituală care chiar funcționează invită spre recunoașterea ego-ului drept iluzie. A lua lucrurile personal doar întărește ego-ul.

Iată cum și de ce să nu mai iei lucrurile personal:

1. Amintește-ți că vorbele pe care ți le adresează cineva, rareori au de-a face într-adevăr cu tine. Există tot felul de filtre mentale, programe gunoi, iluzii luate drept realitate. Toate acestea conduc la o percepție distorsionată. Drept rezultat, această percepție distorsionată este proiectată asupra ta. Iată așadar un prim motiv suficient de bun pentru a nu mai lua lucrurile personal.

2. Poți exersa compasiunea. Să zicem că cineva îți taie calea în trafic. Poți să o iei personal. Sau poți să arăți compasiune și înțelegere. Nu știi prin ce trece omul din cealaltă mașină. Dă-i voie să treacă și îți poți vedea și tu liniștit de drum mai departe.

3. A lua lucrurile personal este o eroare și fiindcă persoana însăși este o iluzie. La nivel profund suntem UNA.

4. Observă cum a lua lucrurile personal te amplasează în opoziție și luptă. Progresul rareori se naște din opoziție și luptă. Soluția constă în acceptare și cedare în fața Lui Dumnezeu.

Amintindu-ți aceste 4 puncte, renunță la a mai lua lucrurile personal. O să observi cum odată cu asta intervine progresul real și te poți bucura în mod autentic de viață.

Cu recunoștință,

Cosmin-Constantin Cîmpanu

Dacă materialele postate și informațiile primite te ajută, susține-mă prin plata unui abonament lunar:

MĂ ÎNSCRIU!

Abonează-te ca să păstrăm legătura și pe e-mail 📧

Datele tale sunt în siguranță. Nu îți voi trimite niciodată SPAM și te poți dezabona oricând.